Nyheter

6.12.2018 : Vinner av DARC Awards 2018

The Lava tunnel
I konkurranse med over 40 lysprosjekt i kategorien Space, vant EFLA torsdag kveld Darc Awards med Lava tunnelen Raufarhólshellir. Awarden er en av de mest prestisjefylte innenfor lysdesign. – Å vinne denne prisen er helt fantastisk, sier senior lysdesigner Ágúst Gunnlaugsson på telefon fra London. Spesielt med tanke på at dette er en peer to peer awards. Det er veldig gøy at så mange lysdesignere stemmer frem Lava tunnelen. Les mer

28.11.2018 : Vant prisen for beste samfunnsansvar

Social responsibility award

I konkurranse med flere hundre Islandske selskaper vant EFLA Creditinfo`s pris  for fremragende ytelse for samfunnsansvar. I tillegg ble de, for åttende år på rad, rangert blant de best drevne selskapene på Island.

Les mer

20.11.2018 : KSLD slår seg sammen med EFLA Lighting Design Division

EFLA er stolt av å kunngjøre at KSLD har sluttet seg til EFLA Rådgivende Ingeniører. Med virkning fra november 2018 slår KSLD sammen med EFLA Lighting Design Division. Denne fusjonen vil gi nye spennende muligheter for lysdesignteamene både i Norge, Island og i Scottland.  Les mer

15.11.2018 : Fosenveien åpnet

Forrige uke åpnet den 14. av i alt 18 delstrekninger i prosjektet "Fosenvegene". Prosjektet, som EFLA er en av hovedrådgiverne for, er et spleiselag mellom fylkeskommunen, de berørte kommunene, lokalt næringsliv og bompengefinansiering. Nå nærmer det seg slutten.  Les mer

9.11.2018 : Endelig en link mellom Revit og Civil 3D

Tirsdag 6.11 ble Oslo BIM Conferance arrangert for fjerde gang.
Focus Software står for konferansen, hvor digitale verktøy i bygge- og anleggsbransjen er hovedtema. Arkitekter, byggingeniører, landskapsarkitekter, planleggere, veg- og VA-ingeniører, m.m. samles, lærer nye ting og utveksler erfaringer. Les mer

3.11.2018 : EFLA på shortlisten for Dark Awards 2018

Raufarhólshellir
EFLA har fått plass på shortlisten i kategorien "Beste landskapsbelysning" for lysdesignet i Lava Tunnelen på Island. Vi er veldig stolt over å ha nådd så langt og gleder oss veldig til prisene skal deles ut i Desember. Les mer

29.10.2018 : Ullevål gang- og sykkelbru tar form

Etter 26 år er endelig ny forbindelse over ringveien på plass. Natt til søndag ble 70 tonn stål løftet på plass over Ring 3 ved Ullevål. Dette er en del av den nye brua som skal erstatte den midlertidige gang- og sykkelbrua. 

Les mer

5.10.2018 : Ny aluminiumsmast gir halvert CO2-utslipp

LCA Norge
EFLA AS har i samarbeid med forskningspartnere og Statnett utviklet en aluminiumsmast til bruk i det norske sentralnettet. En utredning av mastens karbonavtrykk har vist at masten gir om lag halvparten av CO2-utslippet til en standard stålmast fra Statnett når både produksjon og resirkulering er med i regnestykket.
Les mer

27.9.2018 : 5 ting du ikke visste om designmastene

Power in balance at EFLA

Like ved det kjente turistmålet Kjerag i Rogaland står 3 spesielle designmaster. På oppdrag fra Statnett har EFLA AS, sammen med blant annet industridesigner Eva Widenoja, Skanska Norge AS, Valmont AS og NGI bidratt sterkt til disse spesielle mastene. 

Les mer

10.9.2018 : Ullevål gangbru presenteres på internasjonal konferanse

Ullevaal bridge in Oslo

10. - 11. September avholdes den internasjonale konferansen “9th International symposium on steel bridges! I Praha. Andri Gunnarsson, Sivilingeniør i EFLA, vil presentere prosjektet; Ullevålkrysset gang- og sykkelbru, hvor EFLA har hatt, og fortsatt har en stor rolle.

Les mer

29.8.2018 : Nytt skoleår med ny, sikker skoleveg

Gangbru Teisen

Da spente skolebarn gikk til Bryn skole mandag 20. august, var det en ny, sikker gangbru som ventet. Kampen om brua har vært lang, men når prosessen først startet gikk det i rekordfart. EFLA har bistått med prosjektering og planlegging i denne fasen av prosessen. 

Les mer

25.7.2018 : Ullevålskrysset gangbru

Ullevaal

Arbeidet med fabrikasjonen av stålet til brua over Ullevålskrysset pågår for full fart i Litauen hos Western Constructions. 

Les mer

9.5.2018 : Nygårdstangen gang- og sykkelbru er på plass

Nygardsbroen_frettahaus_NO
En ny stålbru ble løftet og montert på Nygårdstangen i Bergen den 3. mai etter å ha vært fraktet med skip fra Polen hvor den ble bygget. Brua som er en 72 m lang gang- og sykkelbru veier 155 tonn og ble spent ned med stålstag i endene etter montasjen for å bære det 60 m lange hovedspennet i riktig høydeprofil. Les mer

3.11.2017 : Anleggsarbeidet har startet opp ved Ullevål, det blir ny gang- og sykkelbru

Ullevaal stadion

EFLA har prosjektert en ny gang- og sykkelbru som skal bygges ved Ullevaal stadion i Oslo.

Les mer

5.10.2017 : Planfritt kryss i Hafnarfjörður, Island

Mislæg gatnamót Reykjanesbraut og Krísuvíkurvegur - eftir 2

Arbeidet med det planfrie krysset mellom Reykjanesbraut og Krýsuvíkurvegur i Hafnarfjörður, Island, pågår nå for fullt. Byggingen av krysset er en del av doblingen av Reykjanesbraut på strekningen fra Kaldárselsvegur til Krýsuvíkurvegur.

Les mer

4.10.2017 : Ny storbåthavn i Nuuk skaper en rekke muligheter

Stórskipahöfn í Nuuk

Grønlendingenes første storbåthavn ble åpnet i Nuuk i sommer, og den nye havna markerer et vendepunkt i landets næringsliv som til nå har lidd under plassmangel, og av den grunn begrensede forretningsmuligheter. Med tilkomsten av en større havn skapes det økte muligheter for grønlendingene når det gjelder økonomi og arbeid. 

Les mer

23.3.2017 : EFLA er med på å støtte den islandske nasjonalgaven til det norske folk

Norska Þjóðargjöfin

I forbindelse med den islandske presidenten Guðni Th. Jóhannessons offisielle besøk i Norge nå i mars, er EFLA med på å gi det norske folk en gave for det norske kongeparets åttiårsdag. 

Les mer

6.3.2017 : Veiprosjektering i Sør-Trøndelag

Veiprosjektering i Sør-Trøndelag

EFLA har nylig levert inn til Svv – region midt prosjektering av del av Fv710 i Bjugn kommune i Sør-Trøndelag.  Fv 710 er en 40km lang vei som strekker seg fra Brekstad i sør til Krinsvatnet i nord. Formålet med prosjektet er å oppgradere veien mht nye veinormer.  I tillegg skal det etableres ny rundkjøring i Botngård for å tilkople byen bedre til fylkesveien.

Les mer

22.2.2017 : Lager proteinpulver av overskuddsmyse

Heilsuprótein ehf.

I de foregående månedene har EFLA arbeidet med et spennende prosjekt i samarbeid med Skagafjörður samvirkelag (Kaupfélag Skagfirðinga (KS)). Oppgaven er en ny fabrikk på Sauðárkrókur på Island. Den vil gjøre det mulig for KS å lage proteinpulver av myse som blir til overs fra osteproduksjonen på Sauðárkrókur og i Akureyri.

Les mer

1.2.2017 : EFLA vinner designkonkurranse

Straet

Statnett arrangerte nylig en konkurranse for nye mastetyper for en 420 kV kraftledning i svært tettbygde strøk i Oslo-området. EFLA leverte inn tre forslag til nye høyspentmaster, og to av disse kom på første- og andreplass i konkurransen. 

Det seirende forslaget heter «Strå», mens «Spire» kom på andreplass.

Les mer

21.11.2016 : Forpliktelse til FNs Global Compact

EFLA samfelagsskyrsla

For EFLA er miljøansvar og sosialt ansvar viktig i alle ledd, og vi arbeider kontinuerlig med dette. EFLA legger vekt på å være ledende, med nye, miljøvennlige løsninger. 

Les mer

24.10.2016 : Bruer og gangveger for det norske vegvesenet

Gang og sykelveg Ryng 3 - 1

I de siste årene har EFLA etablert seg i Norge og gjennomført en rekke interessante prosjekter. Blant de prosjektene EFLA har hatt ansvaret for, er design av gangbruer og gang- og sykkelveger for Statens vegvesen i Oslo.

Les mer

24.9.2016 : EFLA vinner to Darc Awards priser

Darc Awards vinner lysedesign

EFLA vant førstepremie i den prestisjetunge, internasjonale lysdesignkonkurransen Darc Awards 2016. EFLA sendte inn lysdesignkonseptet for tunnelen i Langjökull-breen, «Into the glacier». Prosjektet vant i kategorien «Beste landskapsbelysning» og ble også stemt frem som årets beste prosjekt, «Darc Awards: Best of the Best».

Les mer

25.8.2016 : Trafikkstyringssystem for tunneler

Tunnelen

EFLA fikk i oppdrag å konstruere et trafikkstyringssystem for Árnafjarðartunnelen (1680 m) og Hvannasundstunnelen (2120 m) på Færøyene. Til sammen danner de nærmest én lang, sammenhengende tunnel. 

Les mer

9.8.2016 : Silisiumfabrikken på Bakki ved Húsavík

Silisiumfabrikken pa Bakki

I disse dager bygges det en silisiumfabrikk på Bakki ved Húsavík, en fabrikk som PCC skal drive. 

Les mer

5.7.2016 : Snæfellsstofa BREEAM-sertifisert

Skriduklaustur EFLA prosjekt

I forrige uke ble Snæfellsstofa, besøkssenteret i Vatnajökull nasjonalpark på Skriðuklaustur, sluttsertifisert av det britiske miljøsertifiseringssystemet BREEAM. Snæfellsstofa er den første nye bygningen på Island som får BREEAMs bærekraftssertifikat, både for designet og postkonstruksjonsstadiet. 

Les mer

18.6.2016 : Internasjonal konferanse om brannsikkerhet

Brann

To rådgivende ingeniører i serviceavdelingen for brann og risiko i EFLA, Atli Rútur Þorsteinsson og Böðvar Tómasson, presenterte nylig en ny forskningsartikkel, «Performance-Based Fire Safety Design of Cold Storages».

Les mer

10.6.2016 : Nordic TSO: EFLA er teknisk ledende i høyspentliner

Høspentlinjer

Statlige bedrifter i Skandinavia velger rutinemessig noen få selskaper for å få utført visse tjenester. Valg av tjenesteleverandør er basert på såkalt «rammeverksavtaler etter anbudsutvalg», som vanligvis fører til en 2–5-årig kontrakt.

Les mer

18.1.2016 : ABB velger EFLA

Stöðvarhús Þeistareykjavirkjunar

EFLA rådgivende ingeniører og ABB har nylig signert en kontrakt der EFLA tar på seg programmering, testing og igangsetting av kontrollsystemene for dampfelt og støttesystemer for Þeistareykir kraftverk, den nyeste geotermiske kraftstasjonen til Landsvirkjun, det statlige kraftselskapet på Island.

Les mer

18.12.2015 : Ny veg Keiserås–Olsøy ferdig

KEISERÅS – OLSØY 2

Den 19. oktober ble delparsell 2 av 16,8 km ny veg av fylkesveg 715 mellom Kesierås og Olsøy i Nord- og Sør-Trøndelag, åpnet. 

Les mer

15.12.2015 : The Nordic Independent Innovation Challenge

Thermal-Vinter-Garden

EFLA er blant deltakerne i en innovasjonsutfordring arrangert av de fem nordiske hovedstedene og Nordic Innovation. Konkurransen, The Nordic Independent Living Challenge, er rettet mot å finne de beste tekniske løsningene for å hjelpe folk, særlig eldre, til selvstendige liv.

Les mer

8.12.2015 : Internasjonal CMSE-sertifisering

Elín Adda Steinarsdóttir

Elín Adda Steinarsdóttir, mekanisk ingeniør hos EFLA, mottok nylig den internasjonalt anerkjente sertifiseringen CMSE® (Certified Machinery Safety Expert), etter å ha deltatt på et seminar i regi av Pilz og TUV Nord i Finland. Kurset tok for seg tekniske spørsmål knyttet til sikkerhet av maskiner, inkludert direktiver, harmoniserte standarder og gjennomføring av risikoanalyser, design og valg av verneutstyr, samt påliteligheten av sikkerhetsrelaterte elektriske , elektroniske  og programmerbare elektroniske kontrollsystemer.

Les mer

19.11.2015 : EFLA signerte klimaerklæring

Erklæring

EFLA rådgivende ingeniører er blant 103 islandske bedrifter, institusjoner og kommuner som har signert en klimaerklæring.

Les mer

23.10.2015 : Sola har stått opp på Nordens hus

Travelling sun

Traveling Sun er et kunstnerisk prosjekt laget av de norske kunstnerne Christine Istad og Lisa Pacini. Prosjektet dreier seg om den omreisende skulpturen SUN, eller Sola i nord. Sola har vært på en rundreise på vel 9 000 km i Norge og England og er nå kommet til Island.

Les mer

15.10.2015 : Arctic Circle

Page 1 of 3