Nyheter

Headline list

22.12.2023 : God jul og godt nytt år

Vi ønsker deg og dine en fredelig jul og alt det beste for det nye året. Les mer

28.11.2023 : Nytt landbasert oppdrettsanlegg på Vestmannaeyjar

ilfs-vestmannaeyjar-03

EFLA Rådgivende Ingeniører prosjekterer nytt landbasert oppdrettsanlegg for atlantisk laks langs kysten på vakre Vestmannaeyjar (Westman Islands). Anlegget skal produsere ca. 10.000 tonn laks per år.

Les mer

16.8.2023 : Grensesprengende Mammoth Karbonfangstanlegg

Det Sveitsike teknologiselskapet Climeworks AG bygger sitt andre, og hittil største karbonfangstanlegg med EFLA som rådgiver på konstruksjonssikkerhet. 

Les mer

25.5.2023 : EFLA prosjekterer hjertet av Keflavík internasjonale lufthavn

EFLA Rådgivende Ingeniører prosjekterer utbygging av Keflavík flyplass (Reykjavik). Utvidelsen, SLN21, får en sentral plassering mellom eksisterende terminalbygninger og omtales som det nye hjertet av flyplassen. Utvidelsen gir ytterligere 36.800 m2 lyse og luftige arealer for alle reisende.

Les mer

27.3.2023 : EFLA på IAESTEs næringslivsdager

EFLA var i forrige uke til stede på IAESTEs næringslivsdager på NTNU i Trondheim.

Les mer

11.11.2022 : Norsk Skogfinsk Museum – Finnskogens hus

Photo: Lasovsky Johansson Architects ApS + Lipinkski Architects AB

EFLA har bistått i forprosjektet med rådgivning i fagene elektro, bygningsfysikk og geoteknikk.

Les mer

25.10.2022 : EFLA AS vinner en stor kontrakt med Statnett

Power in balance

Etter å ha mottatt høyeste score i anbudsrunden vinner EFLA rådgivende ingeniører en stor kontrakt med Statnett.

Les mer

22.9.2021 : Besøk av den Islandske ambassaden

EFLA AS and visit

Ambassadøren og en representant fra den Islandske ambassaden besøkte det norske EFLA kontoret. Formålet med besøket var å bli kjent med EFLA som bedrift og legge grunnlaget for videre handelsrelasjoner.

Les mer

23.8.2021 : PLS agentur og opplæringskursene

PLS training at EFLA

EFLA Rådgivende Ingeniører er stolte over å kunne kunngjøre at vi har blitt tildelt agentur for programvarepakken Power Line Systems (PLS) i Norden og Polen.

Les mer

26.7.2021 : Infrastrukturprosjekt

Kritisk infrastruktur - transportation og kraftledninger

Et oppslag om EFLA sin rådgivervirksomhet var publisert i magasinet „Kritisk Infrastruktur“ i Aftenposten nylig, hvor spennende infrastrukturprosjekt for både kraftledninger og broer ble omtalt. 

Les mer

4.12.2020 : EFLA vinner på nytt rammeavtale med Statnett

EFLA's new framework agreement with Statnett

Statnett, operatøren av det norske kraftledningsnettverket har fornyet sin rammeavtale med EFLA AS. Rammeavtalen innebærer rådgivning samt design arbeid. EFLA AS oppnådde den høyeste poengsummen av alle tilbyderne 

Les mer

22.6.2020 : EFLA vinner prestisjefylt miljøpris

miljøprisen

EFLA, vårt hovedkontor på Island, mottok den prestisjefylte miljøprisen for sitt eksepsjonelle arbeid innen miljø det siste året. Hvert år deler den islandske miljø- og naturministeren ut denne prisen, «Kuðungur» (Spiral skjell) for å hylle bedrifter og offentlige organisasjoner som utmerker seg i miljøsaker.

Les mer

7.4.2020 : Små grep forlenger bruenes levetid

EFLA - brúarhönnun
Samferdselsavdelingen i EFLA har gjennom mange år opparbeidet seg en solid erfaring på utbedringer og forsterkninger av bruer. På oppdrag fra Statens vegvesen har EFLA jobbet på små og store prosjekter over hele Norge – alle med et mål om å forlenge bruenes levetid på en kostnadseffektiv måte.  
Les mer

16.3.2020 : Tiltak i forbindelse med korona-situasjonen

I tråd med myndighetens retningslinjer har EFLA forløpende iverksatt tiltak. Våre prosjekter og leveranser er så langt ikke berørt. Vi har fortløpende dialog med våre kunder og samarbeidspartnere, og jobber kontinuerlig med å finne de beste løsningene gitt situasjonen vi står ovenfor.

Les mer

5.3.2020 : Ny bru mellom Ålstadøya og Engeløya

Engeloyabru in Norway

I 2024 skal en ny bruforbindelse på fv. 835 mellom Ålstadøya og Engeløya i Steigen kommune stå klar. Det vil bli en 320 meter lang bru i ti spenn av plasstøpt og spennarmert betong. EFLA er ansvarlig for prosjekteringen, planlegging av riving av eksisterende bru, samt deponering av gammel betong og mudringsmasser.

Les mer

10.12.2019 : EFLA fikk Klimaprisen 2019

Loftslagsvidurkenning 2019

EFLA Consulting Engineers er svært stolte mottakere av Klimaprisen 2019, som ble kunngjort på et klimatoppmøtet i regi av Reykjavík og Festa, det islandske senteret for samfunnsansvar. Prisen ble tildelt på bakgrunn i EFLAs kamp mot klimaendringene.

Les mer

29.11.2019 : Gang- og sykkebruen ved Ullevål åpnet

Ullevaal

Etter to års byggevirksomhet ble den nye gang- og sykkelbruen over Ring 3 og Sognsveien åpnet fredag 4. oktober 2019.

Les mer

12.9.2019 : Møt en kollega

Staff at EFLA AS

EFLA Rådgivende Ingeniører tilbyr tverrfaglig ingeniørrådgivning og andre relaterte konsulenttjenester, med hovedfokus innen energi og samferdsel. Hos oss sier vi at alt er mulig. I det ligger det at ingen arbeidsoppgave er for stor, eller for liten. Det er de ansatte i EFLA som gjør det mulig.

Les mer

3.9.2019 : Ullevaal gang-og sykkelbru blir presentert i New York

Gangbru Reykjavik

EFLA vil denne uken delta i den årlige, internasjonale konferansen, IABSE, som finner sted i New York. Bruingeniør, Magnús Arason, vil presentere to av EFLA`s nyeste bruprosjekter. En av disse er Ullevaal gang- og sykkelbru. 

Les mer

22.8.2019 : 14 priser til The Blue Lagoon

lue-Lagoon-Retreat_entrance-com
I april 2018 åpnet The Blue Lagoon på Island. De har allerede rukket å få flere anerkjennelser og mottatt hele 14 priser. Dette inkluderer blant annet priser for beste luksushotell, betongdesign, interiørdesign og arkitektur. EFLA har hatt gleden ved å samarbeidet med The Blue Lagoon over flere år. 
Les mer

4.7.2019 : Glassveggen ga utsikten tilbake

Omringet av stupbratte fjell på Åndalsnes ligger Grand Hotell Bellevue. For noen år tilbake mistet de utsikten til populære Romsdalseggen på grunn av et nytt kulturhus. Nå er utsikten tilbake med hjelp fra blant annet EFLA. 

Les mer

19.6.2019 : To prestisjefylte priser i London

The Lava tunnel

Den årlige Lighting Design Awards fant sted i London i mai. Det talentfulle teamet fra KSLD | EFLA Lighting Design mottok to prestisjefylte priser. Den ene for belysningsdesignet i Lava Tunnel, Raufarhólshellir, på Island. Den andre mottok Natalie Redford, som ble anerkjent som en av "40under40 Class of 2019".

Les mer

3.6.2019 : To priser i internasjonal konkurranse

C40 competition

Vinnerne av C40s internasjonale konkurranse om bærekraftige og miljøvennlige bygninger ble forrige uke annonsert. EFLA, med samarbeidspartnere, vant med sine to forslag til tomter i Reykjavík (Ártún og Lágmúli).

Les mer

9.5.2019 : Ny rammeavtale for EFLA

Ring3_2_1557309031843

EFLA har sammen med 5 andre selskaper signert en rammeavtale med Bymiljøetaten i Oslo kommune. De neste 3-4 årene skal Oslo fortsette å ruste opp bymiljøet for å gjøre byen bedre for alle trafikanter. Avtalen har en kostnadsramme på totalt på 300 millioner. Avtalen gjelder frem til 2021, med mulighet for forlengelse til 2023. 

Les mer

16.4.2019 : Lengre, bredere og tryggere

Etter ett og et halvt år med bygging er den nye gang- og sykkelbrua over Ring 3 snart klar for åpning. Gående og syklende kan se frem til en tryggere ferdsel over Sognsveien. Deler av den er allerede i bruk, og til tross for sperringer ser det ut til å fungere strålende.


Les mer

9.4.2019 : "40under40" de mest talentfulle lysdesignerne

Natalie Redford

Det anerkjente magasinet, Lighting magazine, utpeker hvert år de mest talentfulle og lovende lysdesignerne i bransjen med tittelen «40under40». I år ble Natalie Redford, assisterende direktør ved KSLD | EFLA Lighting Design, en av de utvalgt. Troféet vil bli delt ut på Lighting Design Awards-seremonien i London torsdag 16. mai.


Les mer

22.3.2019 : 25 millioner til oppgraderinger av bruer

Samferdselsminister, Jon Georg Dale, bevilger 25 millioner i tilskudd til oppgradering av tilsammen ni bruer, tre av disse har EFLA prosjektert. To med en helt ny løsning innenfor bruforsterkning.

Les mer

19.3.2019 : Ny rammeavtale med Oslo kommune

EFLA fikk, i samarbeid med Ing. Rasmussen & Strand AS, denne uken tildelt en ny rammeavtale med Oslo kommune. Dette er i forbindelse med den planlagte utbyggingen av Fornebubanen, som er en åtte kilometer lang T-banestrekning fra Majorstuen til Fornebu. Anlegget har planlagt oppstart i løpet av 2019 og byggetiden er anslått til fem - seks år.

Les mer

15.3.2019 : EFLA kjøper et rådgivende ingeniørselskap i Polen

Ispol No

EFLA Rådgivende Ingeniører har fullført oppkjøpet av det polske rådgiverselskapet Ispol Projekt. Ispol spesialiserer seg innen planlegging og prosjektering av elektriske overføringsledninger og transformatorstasjoner, herunder luftledninger, jordkabler og fiberoptiske kabler, samt høyspenningsutstyr. 

Les mer

10.1.2019 : Gasellebedrift 2018

Gasellene

Vi i EFLA er utrolig stolte over at vi i 2018 igjen fikk utnevnelsen gasellebedrift. Hvert år utnevner DN Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter, i år var vi en av dem.

Les mer

14.12.2018 : Nonnekloppen gang- og sykkelbru offisielt åpnet i Bergen

Bergen bro

Fredag 14. desember ble en ny gang- og sykkelbru på Nygårdstangen i Bergen offisielt åpnet. Brua har fått navnet Nonnekloppen etter en navnekonkurranse tidligere i år, hvor nesten 600 forslag ble sent inn.

Les mer

6.12.2018 : Vinner av DARC Awards 2018

The Lava tunnel
I konkurranse med over 40 lysprosjekt i kategorien Space, vant EFLA torsdag kveld Darc Awards med Lava tunnelen Raufarhólshellir. Awarden er en av de mest prestisjefylte innenfor lysdesign. – Å vinne denne prisen er helt fantastisk, sier senior lysdesigner Ágúst Gunnlaugsson på telefon fra London. Spesielt med tanke på at dette er en peer to peer awards. Det er veldig gøy at så mange lysdesignere stemmer frem Lava tunnelen. Les mer

28.11.2018 : Vant prisen for beste samfunnsansvar

Social responsibility award

I konkurranse med flere hundre Islandske selskaper vant EFLA Creditinfo`s pris  for fremragende ytelse for samfunnsansvar. I tillegg ble de, for åttende år på rad, rangert blant de best drevne selskapene på Island.

Les mer

20.11.2018 : KSLD slår seg sammen med EFLA Lighting Design Division

EFLA er stolt av å kunngjøre at KSLD har sluttet seg til EFLA Rådgivende Ingeniører. Med virkning fra november 2018 slår KSLD sammen med EFLA Lighting Design Division. Denne fusjonen vil gi nye spennende muligheter for lysdesignteamene både i Norge, Island og i Scottland.  Les mer

15.11.2018 : Fosenveien åpnet

Forrige uke åpnet den 14. av i alt 18 delstrekninger i prosjektet "Fosenvegene". Prosjektet, som EFLA er en av hovedrådgiverne for, er et spleiselag mellom fylkeskommunen, de berørte kommunene, lokalt næringsliv og bompengefinansiering. Nå nærmer det seg slutten.  Les mer

9.11.2018 : Endelig en link mellom Revit og Civil 3D

Tirsdag 6.11 ble Oslo BIM Conferance arrangert for fjerde gang.
Focus Software står for konferansen, hvor digitale verktøy i bygge- og anleggsbransjen er hovedtema. Arkitekter, byggingeniører, landskapsarkitekter, planleggere, veg- og VA-ingeniører, m.m. samles, lærer nye ting og utveksler erfaringer. Les mer

3.11.2018 : EFLA på shortlisten for Dark Awards 2018

Raufarhólshellir
EFLA har fått plass på shortlisten i kategorien "Beste landskapsbelysning" for lysdesignet i Lava Tunnelen på Island. Vi er veldig stolt over å ha nådd så langt og gleder oss veldig til prisene skal deles ut i Desember. Les mer

29.10.2018 : Ullevål gang- og sykkelbru tar form

Etter 26 år er endelig ny forbindelse over ringveien på plass. Natt til søndag ble 70 tonn stål løftet på plass over Ring 3 ved Ullevål. Dette er en del av den nye brua som skal erstatte den midlertidige gang- og sykkelbrua. 

Les mer

5.10.2018 : Ny aluminiumsmast gir halvert CO2-utslipp

LCA Norge
EFLA AS har i samarbeid med forskningspartnere og Statnett utviklet en aluminiumsmast til bruk i det norske sentralnettet. En utredning av mastens karbonavtrykk har vist at masten gir om lag halvparten av CO2-utslippet til en standard stålmast fra Statnett når både produksjon og resirkulering er med i regnestykket.
Les mer

27.9.2018 : 5 ting du ikke visste om designmastene

Power in balance at EFLA

Like ved det kjente turistmålet Kjerag i Rogaland står 3 spesielle designmaster. På oppdrag fra Statnett har EFLA AS, sammen med blant annet industridesigner Eva Widenoja, Skanska Norge AS, Valmont AS og NGI bidratt sterkt til disse spesielle mastene. 

Les mer
Page 1 of 3