Nyheter

EFLA fikk Klimaprisen 2019

klimapris, klimapris 2019, bærekraft, matarspor

10.12.2019

  • Loftslagsvidurkenning 2019
    EFLA fikk tildelt Klimaprisen 2019.

EFLA Consulting Engineers er svært stolte mottakere av Klimaprisen 2019, som ble kunngjort på et klimatoppmøtet i regi av Reykjavík og Festa, det islandske senteret for samfunnsansvar. Prisen ble tildelt på bakgrunn i EFLAs kamp mot klimaendringene.

EFLA har jobbet hardt mot å bli en bærekraftig drift, både når det gjelder innovasjon i firmaet så vel som i prosjekter for kunder. EFLA tilbyr kundene et bredt utvalg av løsninger som gjør det mulig for prosjektene å gå videre samt minimerer sitt miljøavtrykk. Internt har EFLA redusert sitt direkte utslipp med 17% sammenlignet med 2015, og firmaet er i dag karbonnøytralt. Dette er noen av årsakene til at juryen valgte å tildele EFLA denne prestisjetunge prisen.

Matarspor er et produkt utviklet av EFLA. Den beregner og sammenligner karbonavtrykket til måltider, og gir med det en større bevissthet til forbrukere og produsenter om miljøpåvirkningen av maten. 

Hva er du klar til å gjøre?

Klimatoppmøtet i Festa og byen Reykjavík fant sted fredag 29. november i Harpa der temaet var “Hva er vi klare til å gjøre?”. Foredragsholderne, inkludert borgermesteren i Reykjavík og miljø- og naturvernministeren, snakket om bragder i fortiden og utfordringer fremover når det kommer til klimaet. EFLA hadde representanter på toppmøtet, samt en stand, hvor Matarspor offisielt ble lansert.

Løsninger som har en positiv innvirkning på lokalsamfunn

EFLAs ansatte er svært takknemlige for anerkjennelsen og er glade for at deres stadig voksende miljø- og klimasatsinger får oppmerksomhet. Denne prisen gir oss motivasjon til å fortsette vår jobb mot klimaendringene, sier en ansatt hos EFLA.