Nyheter

Møt en kollega

Ansatte, ny stilling, ledig stilling, ledig jobb, engeneering, rådgivende ingeniører, consulting engineering, kollega

12.9.2019

  • Staff at EFLA AS
    Team Holmenkollstafetten 2019.

EFLA Rådgivende Ingeniører tilbyr tverrfaglig ingeniørrådgivning og andre relaterte konsulenttjenester, med hovedfokus innen energi og samferdsel. Hos oss sier vi at alt er mulig. I det ligger det at ingen arbeidsoppgave er for stor, eller for liten. Det er de ansatte i EFLA som gjør det mulig.

Vi har et tverrfaglig miljø med ulik bakgrunn, utdannelse og erfaring. Og vi er svært stolte over å ha ansatte fra 10 ulike nasjonaliteter. Vi har mye å gjøre og søker derfor flere engasjerte og erfarne medarbeidere som vil være med å forme virksomheten i Norge. Er du den vi ser etter?

Astmar Karl Steinarsson – Seniorrådgiver Kraftledninger – MekaniskAstmar

Astmar er svært fleksibel og løsningsorientert, både i forhold til arbeidsoppgaver og kollega. Alltid et smil om munnen og en kjapp kommentar på lur. Den første tiden i Norge ukependlet han fra Island. Med kone og barn hjemme var det til tider utfordrende. Men fantastiske kollegaer og svært spennende arbeidsoppgaver førte til at han etter hvert tok med seg hele familien til Norge.

Hva liker du best med jobben i EFLA?

Først og fremst at vi har et faglig sterkt miljø.  Vi er et løsningsorientert team, som utfyller hverandre godt. Vi jobber alle sammen mot et felles mål, å imøtekomme kundenes forventninger. Som igjen gjør oss trygge på at vi leverer gode prosjekter.

Hvordan ser en dag på jobb ut for deg?
De siste 8 årene har jeg vært utleid på prosjekter i Statnett. Dette innebærer at jeg sitter hos Statnett 
2-3 dager i uken. Det vil si at jeg har stor variasjon i løpet av en uke, både i forhold til kollega og arbeidsoppgaver. Arbeidsoppgavene henger for øvrig tett sammen med hvor i prosjektet vi er.   

Skiller den seg fra jobber du har hatt tidligere?
Største forskjellen ligger vel i å jobbe i Norge kontra på Island. I Norge er det mer familieorientert, og som småbarnsfar er det veldig viktig for meg. Det å ha mulighet til å være fleksibel med tanke på arbeidstid har stor verdi. 

Hva gjør du når du ikke jobber?
Siden jeg er småbarnsfar går mye av min tid til oppfølging av barn og hjem. I fjor vinter brukte vi mye tid på alpint, mens nå i sommerhalvåret står ulike uteaktiviteter for tur. Jeg løper en del og holder meg i form. Vi er en gjeng på kontoret som har løpt maraton sammen. Det var en veldig fin opplevelse. Nå er neste maraton planlagt 2020, noe som medfører en del trening opp mot det. 

Hvordan var den første perioden din i EFLA?
Det var ganske spesielt med tanke på jeg var med på oppstarten. Da var kontoret til EFLA i kjelleren hos sjefen. Jeg pendlet i den perioden fra Island, og fikk masse hjelp til å komme meg inn i det norske samfunnet. Det var helt unikt hvordan jeg ble ivaretatt og det har i stor grad bidratt til at jeg fortsatt er her. Miljøet er utrolig godt, og vi tar godt vare på hverandre. 

Hvorfor kraftledninger?
Det er ikke så mange som jobber med kraftledninger, og jeg liker den spesialkunnskapen jeg får i faget. Jeg kan raskt bygge meg opp erfaring og en kompetanse som er etterspurt i markedet.

Cathrine Krohn – Administrative koordinatorCathrine-Krohn_1567758270204

Cathrine ser alt før du ser det selv. Dette er en «arbeidsskade» etter mange år i servicebransjen. Hun fikser, organiserer og gjennomfører med ekstrem nøyaktighet. I tillegg er hun HMS-ansvarlig, en jobb hun tar svært seriøst. Det mangler ikke på verneutstyr, sikkerhetsrutiner og god oppfølging.

Hva liker du best med jobben i EFLA?
Her blir jeg involvert i ulike deler av organisasjonen. Alt fra organisering av sosiale arrangement, bistå med økonomioppgaver til HMS relaterte oppgaver. Variasjonen er viktig for meg. Fleksibel arbeidstid har også en stor verdi, spesielt med tanke på at jeg er småbarnsmor. Det er en veldig løsningorientert bedrift, noe som gjør at det er en lav terskel for å ta opp ting. Dessuten har jeg veldig morsomme og fine kollegaer. Vi har det gøy på jobb. 

Hvordan ser en dag på jobb ut for deg?
Det er en kombinasjon av daglige rutiner og variasjon i forhold til oppgaver som dukker opp gjennom dagen. Med tanke på at jeg har ansvar for oppfølging av de ansatte, kontorlokalene og HMS er det alltid ett eller annet å ta tak i. Det kan være alt fra oppfølging av renhold, hente bestilte varer på posten, dialog med kollegaer på Island eller bistand internt. Jeg har en veldig variert og dynamisk hverdag og lærer stadig noe nytt. 

Skiller den seg fra jobber du har hatt tidligere?
Ja, absolutt! Med tanke på at jeg tidligere har vært i større bedrifter er det annerledes å være i en mindre bedrift. Det er kortere vei for å få gjennomført forslag man måtte ha, noe som gir større mulighet for personlig utvikling. I tillegg er det en større fleksibilitet når det kommer til både arbeidstid og arbeidsoppgaver. 

Hva gjør du når du ikke jobber?
Som småbarnsmor går mye av min tid med til å følge opp barna og familien. Ellers liker jeg godt å trene og å være sosial med venner. 

Hvordan var den første perioden din i EFLA?
Det var veldig ryddig med tanke på å komme inn i jobben. Da tenker jeg på alt det tekniske. Hun jeg tok over for hadde gjort en fantastisk jobb i forhold til å legge til rette for en ny ansatt. Dette gjorde det veldig lett for meg å komme i gang. Jeg ble tatt godt imot, og ble svært godt tatt vare på fra dag en.

Paolo Actis Danna – Ingeniør Kraftledninger - ElektromekaniskPaolo_1567758359996

Paolo tilpasser seg godt det norske samfunnet. De første årene i Norge jobbet han ute i felt, og fikk oppleve den norske naturen på nært hold. Det ga mersmak. Han er ofte å finne i skog og mark, han elsker den norske naturen. I tillegg har han svært god kjennskap til norsk korpsmusikk, han spiller nemlig trompet i korps.  

Hva liker du best med jobben i EFLA?
Jeg setter stor pris på fleksibiliteten i arbeidstiden. Her er det stor forskjell fra Italia. For meg har det en stor verdi å kunne ta en pause midt på dagen, for deretter å gå tilbake til arbeidet. Jeg ser at jeg er gjør en bedre jobb med denne fleksibiliteten. Jeg liker variasjon i nasjonaliteter internt på kontoret, dette gir et morsomt og dynamisk arbeidsmiljø.
Det er en stor variasjonen innenfor ferdigheter som gjør at vi kan håndtere et stort spekter av prosjekter og oppgaver. Vi har et svært kompetent team som utfyller hverandre godt.
I tillegg har vi har et veldig godt sosialt miljø. Vi møtes ofte etter jobb å gjøre sosiale ting. Mye organisert, men også uavhengig av det organiserte. Siden mange av oss ikke er fra Norge ser jeg på mine kollegaer som familie. 

Hvordan ser en dag på jobb ut for deg?
Stor variasjon. Da tenker jeg både i forhold til oppgavene jeg har og kollegaene jeg samarbeider med. For meg er det ikke kun er jobb jeg går til, for meg er det en viktig del av livet mitt, en del av mine daglige rutiner. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. 

Skiller den seg fra jobber du har hatt tidligere?
Fleksibiliteten, helt klart. Noe jeg verdsetter høyt. Jeg føler meg også veldig heldig som er en del av et så kompetent team, med en kombinasjonen av fagkunnskap som er helt unik. Det er skiller seg ut fra andre steder jeg har jobbet. Det gir meg en helt spesiell mulighet til å vokse profesjonelt. 

Hva gjør du når du ikke jobber?
Jeg forsøker å integrere meg til det norske miljøet. Jeg går i korps hvor jeg spiller trompet. Det er en veldig fin måte å bli kjent med nye mennesker. Jeg forsøker å lære så mye som mulig, om både kultur og språk. Rett og slett lære mer om Norge. Jeg er veldig glad i den norske naturen. Jeg går så mye på tur som mulig, både sommer og vinter. 

Hvordan var den første perioden din i EFLA?
Jeg ble veldig godt mottatt av alle. Det hadde en stor betydning at det var flere av mine kollega hadde gått gjennom de samme prosessene med å flytte fra andre land, bli kjent med nye mennesker, språk og kultur. Dette gjorde integreringen lettere. Førsteinntrykket var veldig godt. 

Hvorfor er valgte du kraftledninger?
Det er et svært spesialisert fagområde. Det er et fagområde veldig få holder på med, og det gir meg muligheten til å gjøre noe unikt. Jeg liker godt at det er en kombinasjon av både teknisk og praktisk ingeniørarbeid.

Sturle Stenerud – Seksjonsleder Akustik og støySturle_1567758413774

Sturle tar gjerne en utfordring. Første arbeidsdag gikk turen til Island. Han fikk beskjed om å møte opp på Gardemoen. "Det var en veldig kul start. Jeg ble kastet rett inn i det, både med tanke på å bli kjent med kollegaer og arbeidsoppgavene."

Hva liker du best med jobben i EFLA?
Det er så mange faglig dyktige mennesker. Vi utfyller hverandre på en god måte, noe som gjør meg trygg på at vi leverer gode prosjekter. I tillegg har jeg kollegaer som er morsomme å henge sammen med utenfor jobb, for en trening eller en øl. Jeg liker den kombinasjonen. Fleksibilitet vi har her setter jeg stor pris på! Vi har mulighet til å styre arbeidsdagen vår sånn vi mener gir best verdi for selskapet.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg? 
Jeg opplever arbeidshverdagen som variert og dynamisk, alt etter hvilke prosjekter som står på planen. I mitt fagfelt, støy og akustikk, er det et tett samarbeidet med flere aktører parallelt. Alt fra vegplanleggere, trafikkeksperter, byggingeniører og arkitekter. Det er stor variasjon i arbeidsoppgaver, alt fra teknisk arbeid, oppfølging av seksjonen min, samt oppfølging av prosjekter som er under bygging både i Norge og på Island.

Skiller jobben i EFLA seg ut fra jobber du har hatt tidligere?
Ja, absolutt! Dette er et firma som er i sterk vekst. Det er veldig spennende å være med på utviklingen. Her har jeg mulighet til å ta del i beslutninger på en annen måte enn jeg har gjort tidligere. Etter 10 år i arbeidslivet har jeg erfart hvor viktig et godt arbeidsmiljø er, og EFLA har mange gode kvaliteter: Det er et eksotisk miljø, med 10 nasjonaliteter i kollegiet på 30 personer. Det må vel være ganske unikt! Det blir mange spennende samtaler i lunsjen, og sør-afrikanerne, italieneren og grekeren er særlig gode på å servere morsomme historier. Vi ler mye.

Hvordan var den første perioden din i EFLA? 
Første arbeidsdag dro jeg rett til Island. Jeg møtte opp på Gardemoen. Det var en veldig kul start. Jeg ble kastet rett inn i det, både med tanke på å bli kjent med kollegaer og arbeidsoppgavene. Jeg likte det jeg! 

Hva gjør du når du ikke jobber? 
Når jeg ikke er på jobb, holder jeg meg aktiv med variert aktivitet. Jeg er med venner både på land og på vann. Det blir en del på vannet siden jeg har en seilbåt sammen med en kompis. Den bruker vi så ofte vi får til. I tillegg er jeg også glad i praktiske prosjekter som veteranbil og seilbåt. Jeg er veldig glad i å reise, oppleve nye steder og kulturer.