Nyheter: 2016

Headline list

21.11.2016 : Forpliktelse til FNs Global Compact

EFLA samfelagsskyrsla

For EFLA er miljøansvar og sosialt ansvar viktig i alle ledd, og vi arbeider kontinuerlig med dette. EFLA legger vekt på å være ledende, med nye, miljøvennlige løsninger. 

Les mer

24.10.2016 : Bruer og gangveger for det norske vegvesenet

Gang og sykelveg Ryng 3 - 1

I de siste årene har EFLA etablert seg i Norge og gjennomført en rekke interessante prosjekter. Blant de prosjektene EFLA har hatt ansvaret for, er design av gangbruer og gang- og sykkelveger for Statens vegvesen i Oslo.

Les mer

24.9.2016 : EFLA vinner to Darc Awards priser

Darc Awards vinner lysedesign

EFLA vant førstepremie i den prestisjetunge, internasjonale lysdesignkonkurransen Darc Awards 2016. EFLA sendte inn lysdesignkonseptet for tunnelen i Langjökull-breen, «Into the glacier». Prosjektet vant i kategorien «Beste landskapsbelysning» og ble også stemt frem som årets beste prosjekt, «Darc Awards: Best of the Best».

Les mer

25.8.2016 : Trafikkstyringssystem for tunneler

Tunnelen

EFLA fikk i oppdrag å konstruere et trafikkstyringssystem for Árnafjarðartunnelen (1680 m) og Hvannasundstunnelen (2120 m) på Færøyene. Til sammen danner de nærmest én lang, sammenhengende tunnel. 

Les mer

9.8.2016 : Silisiumfabrikken på Bakki ved Húsavík

Silisiumfabrikken pa Bakki

I disse dager bygges det en silisiumfabrikk på Bakki ved Húsavík, en fabrikk som PCC skal drive. 

Les mer

5.7.2016 : Snæfellsstofa BREEAM-sertifisert

Skriduklaustur EFLA prosjekt

I forrige uke ble Snæfellsstofa, besøkssenteret i Vatnajökull nasjonalpark på Skriðuklaustur, sluttsertifisert av det britiske miljøsertifiseringssystemet BREEAM. Snæfellsstofa er den første nye bygningen på Island som får BREEAMs bærekraftssertifikat, både for designet og postkonstruksjonsstadiet. 

Les mer

18.6.2016 : Internasjonal konferanse om brannsikkerhet

Brann

To rådgivende ingeniører i serviceavdelingen for brann og risiko i EFLA, Atli Rútur Þorsteinsson og Böðvar Tómasson, presenterte nylig en ny forskningsartikkel, «Performance-Based Fire Safety Design of Cold Storages».

Les mer

10.6.2016 : Nordic TSO: EFLA er teknisk ledende i høyspentliner

Høspentlinjer

Statlige bedrifter i Skandinavia velger rutinemessig noen få selskaper for å få utført visse tjenester. Valg av tjenesteleverandør er basert på såkalt «rammeverksavtaler etter anbudsutvalg», som vanligvis fører til en 2–5-årig kontrakt.

Les mer

18.1.2016 : ABB velger EFLA

Stöðvarhús Þeistareykjavirkjunar

EFLA rådgivende ingeniører og ABB har nylig signert en kontrakt der EFLA tar på seg programmering, testing og igangsetting av kontrollsystemene for dampfelt og støttesystemer for Þeistareykir kraftverk, den nyeste geotermiske kraftstasjonen til Landsvirkjun, det statlige kraftselskapet på Island.

Les mer