Nyheter

Internasjonal konferanse om brannsikkerhet

EFLA deltar på en internasjonal konferanse om brannsikkerhet

18.6.2016

  • Brann
    Brannsikkerhet

To rådgivende ingeniører i serviceavdelingen for brann og risiko i EFLA, Atli Rútur Þorsteinsson og Böðvar Tómasson, presenterte nylig en ny forskningsartikkel, «Performance-Based Fire Safety Design of Cold Storages».

Artikkelen ble presentert på SFPEs (Society of Fire Protection Engineers) 11. internasjonale konferanse om Performance-Based Codes og brannsikre designmetoder. Dette er den største konferansen av sitt slag i verden og ble denne gangen arrangert i Warszawa, Polen.

Konferansen omtalte toppmoderne metoder, reguleringer, standarder, kasusstudier og forskning om brannsikkerhet. I løpet av de siste to tiårene har disse konferansene vært i front i innovasjon og forskning på ingeniørarbeid innen brannsikkerhet. Artikkelen fra EFLA presenterte en teoretisk tilnærming til brannsikkerhetsdesign innen kuldelagring og simulasjoner av brann- og røykspredning for å avgjøre behovet for brannbeskyttelse.

Utregningene og metodene som ble presentert forklarer videre den kompliserte branndynamikken og brannmengden som er assosiert med kuldelagringsmiljøer. Artikkelen illustrerer hvordan avanserte simulasjoner og designmetoder kan tas i bruk for å begrense konstruksjonskostnader, og den demonstrerer den tilgjengelige sikkerheten for mennesker, eiendom og første innsatsenhet på stedet tydelig. Videre vektla EFLA behovet for videre forskning og testing på emnet.

Forskning og teoretiske studier er viktige aspekter i EFLAs arbeid for å sørge for at EFLA alltid leverer optimaliserte løsninger innen brannsikkerhet, basert på toppmoderne kunnskap og designmetoder.

Sammendraget av artikkelen