Nyheter: 2015

Headline list

18.12.2015 : Ny veg Keiserås–Olsøy ferdig

KEISERÅS – OLSØY 2

Den 19. oktober ble delparsell 2 av 16,8 km ny veg av fylkesveg 715 mellom Kesierås og Olsøy i Nord- og Sør-Trøndelag, åpnet. 

Les mer

8.12.2015 : Internasjonal CMSE-sertifisering

Elín Adda Steinarsdóttir

Elín Adda Steinarsdóttir, mekanisk ingeniør hos EFLA, mottok nylig den internasjonalt anerkjente sertifiseringen CMSE® (Certified Machinery Safety Expert), etter å ha deltatt på et seminar i regi av Pilz og TUV Nord i Finland. Kurset tok for seg tekniske spørsmål knyttet til sikkerhet av maskiner, inkludert direktiver, harmoniserte standarder og gjennomføring av risikoanalyser, design og valg av verneutstyr, samt påliteligheten av sikkerhetsrelaterte elektriske , elektroniske  og programmerbare elektroniske kontrollsystemer.

Les mer

19.11.2015 : EFLA signerte klimaerklæring

Erklæring

EFLA rådgivende ingeniører er blant 103 islandske bedrifter, institusjoner og kommuner som har signert en klimaerklæring.

Les mer

23.10.2015 : Sola har stått opp på Nordens hus

Travelling sun

Traveling Sun er et kunstnerisk prosjekt laget av de norske kunstnerne Christine Istad og Lisa Pacini. Prosjektet dreier seg om den omreisende skulpturen SUN, eller Sola i nord. Sola har vært på en rundreise på vel 9 000 km i Norge og England og er nå kommet til Island.

Les mer

23.10.2015 : Sola er kommet opp på ytterveggen i Nordens Hus

Traveling Sun er et kunstnerisk prosjekt laget av de norske kunstnerne Christine Istad og Lisa Pacini. Prosjektet dreier seg om den omreisende skulpturen SUN eller Sola i nord. 

Les mer

15.10.2015 : Arctic Circle

Helgen 16.–18. oktober ble Arctic Circle arrangert for tredje gang, i konserthuset Harpa.

Les mer

30.9.2015 : Akustikkdesign for det islandske bandet Sigur Rós

Sigurrós Stúdíó

Ingeniørkontoret EFLA var nylig involvert i utarbeidelsen av et nytt lydstudio for det islandske bandet Sigur Rós, der EFLAs eksperter innenfor akustikk utførte en omfattende design av akustikken i rommet. 

Les mer

23.9.2015 : Design av dekorasjonsbelysning

Lysebruen Kópavogur 1

I anledning den europeiske mobilitetsuken i Kópavogur den 16. september, ble dekorasjonsbelysningen på brua over Fífuhvammsvegur ved Smáralind tent.

Les mer

7.9.2015 : Første resultatene av undersøkelsene lover godt

Finnafjord

Det ble nylig satt opp to automatiske værstasjoner i Finnafjörður. Oppsettingen av dem er en del av undersøkelsesarbeidet som gjøres for å undersøke betingelsene for bygging av en storbåthavn i fjorden. 

Les mer

7.9.2015 : Prosjekteringen av en ny storbåthavn i Nuuk

Nuuk

Ingeniørkontoret EFLA arbeider med prosjekteringen av en ny storbåthavn på Qeqertat i Nuuk på Grønland i totalentreprise med det danske entreprenørselskapet Per Aarsleff for Sikuki A/S. 

Les mer

21.7.2015 : Oppbygging av geotermisk kompetanse i Kenia

EFLA Rådgivende Ingeniører og det islandske instituttet for utviklingssamarbeid (ÞSSÍ) har undertegnet en samarbeidsavtale om et prosjekt i forbindelse med jordvarme i Kenia. 

Les mer

14.7.2015 : Oppbygging på populære reisemål

EFLA har de siste årene vært involvert i utforming av utsikts- og gangplattformer på populære turistattraksjoner rundt om på Island, i samarbeid med arkitektkontoret Arkis arkitekter, Landmótun og Landform.

Les mer

5.6.2015 : Istunnelen formelt åpnet

Ljósahönnun í Langjökli

Istunnelen i Langjökull isbreen ble formelt åpnet den 6.juni i år. Ragnheiður Elín Árnadóttir, industri- og handelsminister, åpnet tunnelen formelt med en isøks, da hun hugget over en isklump i tunnelen.

Les mer

20.4.2015 : Verdens største menneskelagde isgrotte

Langjökull, into the glacier

Fra 2010 har EFLA arbeidet med et isgrotteprosjekt i breen Langjökull på Island. Arbeidet i prosjektets første faser gikk ut på å ta stilling til om tanken om en så stor grotte høyt oppe i Langjökull ville være realistisk ut fra tekniske og glasiologiske grunner.

Les mer

3.3.2015 : EFLA og manuskriptutstilling

Lørdag 28. mars åpnes en utstilling i Byhistorisk museum kalt Settlement Stories – Inheritance in Words. På denne utstillingen kan man se mange århundrer gamle manuskripter som sporer historien om de første bosetterne på Island. 

Les mer

9.2.2015 : Pågående prosjekter til SENSE og EFLA

Et treårig europeisk prosjekt som EFLA var involvert i, har nettopp blitt fullført. 

Les mer

3.2.2015 : EFLA Fremragende fem år på rad

Creditinfo foretar en årlig vurdering av finansiell styrke og stabilitet for landets selskaper og lager deretter en liste over selskapene som består den strenge kvalitetsvurderingen basert på de faglige kravene og analysen til Creditinfo. 

Les mer