Nyheter

Internasjonal CMSE-sertifisering

8.12.2015

  • Elín Adda Steinarsdóttir
    Elín Adda Steinarsdóttir

Elín Adda Steinarsdóttir, mekanisk ingeniør hos EFLA, mottok nylig den internasjonalt anerkjente sertifiseringen CMSE® (Certified Machinery Safety Expert), etter å ha deltatt på et seminar i regi av Pilz og TUV Nord i Finland. Kurset tok for seg tekniske spørsmål knyttet til sikkerhet av maskiner, inkludert direktiver, harmoniserte standarder og gjennomføring av risikoanalyser, design og valg av verneutstyr, samt påliteligheten av sikkerhetsrelaterte elektriske , elektroniske  og programmerbare elektroniske kontrollsystemer.

 

Kurset var rettet mot designere, ingeniører og sikkerhetseksperter innen automatisering og industriell sikkerhet og gir dem mulighet til å utvikle en dypere forståelse av kravene i forskriftene og harmoniserte standarderer, og til å overføre denne kompetansen til design, produksjon, vedlikehold og bruk av maskiner, og til ledelse av prosjekter som spenner fra risikoanalyse til sikkerhetsoppdateringer.

Produsenter og importører er ansvarlige for sikkerheten på sine produkter, og at de er designet og konstruert i henhold til dagens direktiver og forskrifter om maskiner og teknisk utstyr. De har rettslig plikt til å sørge for at maskiner som brukes i EØS/EU oppfyller spesifike direktiver, at samsvarserklæring er utarbeidet og at maskinen er CE-merket.

EFLA har vært involvert i ulike prosjekter innen CE-merking og har omfattende kunnskaper innen elektro- og mekanisk design. Kvalitet og profesjonalitet fra innledende design ved CE-merking av maskiner, risikoanalyse og sikkerhet av motorer, kan redusere kostnadene betydelig for produsentene.