Nyheter

Nordic TSO: EFLA er teknisk ledende i høyspentliner

10.6.2016

  • Høspentlinjer
    EFLA er teknisk ledenda av høspentlinjer

Statlige bedrifter i Skandinavia velger rutinemessig noen få selskaper for å få utført visse tjenester. Valg av tjenesteleverandør er basert på såkalt «rammeverksavtaler etter anbudsutvalg», som vanligvis fører til en 2–5-årig kontrakt.

Mange operatører av overføringssystemer har i løpet av de siste månedene tilbudt nye rammeverkavtaler for design av høyspente kraftliner. Anbudsprosessen er hovedsakelig evaluert med hensyn til tekniske kvalifikasjoner og priser, men andre faktorer blir også tatt i betraktning. 

Alle de største selskapene innen ingeniørarbeid i Skandinavia, også islandske, har lagt inn bud på disse rammeverkavtalene. EFLA er ett av dem, og resultatene er eksepsjonelle. EFLA fikk den høyeste rangeringen blant alle budgiverne, både i den generelle evalueringen og i teknisk poengsum. Operatører av overføringssystemer er som følger: 

• Statnett, Norge
• SVK, Sverige
• Energinett, Danmark 

Denne imponerende ytelsen reflekterer årevis av EFLAs erfaring innen design av høyspentliner på Island, så vel som prosjekter både i Norge og ellers i verden, for eksempel på Grønland, i Sverige, Polen, Finland og Frankrike. EFLAs ansatte består av en stor gruppe enestående teknikkspesialister som arbeider med slike prosjekter på Island og i partnerselskaper i Norge (EFLA AS) og Sverige (EFLA AB).