Nyheter

EFLA vinner prestisjefylt miljøpris

22.6.2020

  • miljøprisen
    Helga J. Bjarnadóttir, Leder for Samfunnsavdeling og administrerende direktør Guðmundur Þorbjörnsson, mottok prisen fra Guðmundur Ingi Guðbrandsson, miljø- og naturminister.

EFLA, vårt hovedkontor på Island, mottok den prestisjefylte miljøprisen for sitt eksepsjonelle arbeid innen miljø det siste året. Hvert år deler den islandske miljø- og naturministeren ut denne prisen, «Kuðungur» (Spiral skjell) for å hylle bedrifter og offentlige organisasjoner som utmerker seg i miljøsaker.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, miljø- og naturministeren på Island, presenterte prisen og juryens bakgrunn for utvelgelsen, da han overleverte prisen på EFLA sitt hovedkontor i Reykjavik.

Ledende innenfor miljøsaker

Juryen viser til at EFLA, helt siden oppstarten, har ønsket å være ledende når det kommer til miljøsaker. Både for sin egen del og sine samarbeidspartnere

Rådgivende tjenester innen miljø utgjør en stor del av EFLA sine tjenester. Og EFLA har bistått over tjue bedrifter i å legge om til miljøvennlig ledelse. I tillegg har firmaet brøytet vei for nye måter å vurdere miljøsaker i forhold til lovgivning, slik som i livssyklus analyser, miljøsertifisering av bygg, i tillegg til diverse løsninger relatert til miljøvennlig prosjektering. «Hos EFLA, har miljøet en sentral plass i alle prosjekt. Et slikt miljøfokus er viktig for et firma som tilbyr et vidt spekter av rådgivende tjenester og prosjektledelse», siterer juryen.

De ansatte fortjener en stor annerkjennelse

«Vi er ekstremt stolte over å motta denne prisen. Det kunne ikke vært gjort uten det arbeidet som er lagt ned av våre ansatte over tid. Vårt miljøarbeid har blitt en del av daglige rutiner og har stort fokus i vårt arbeid med rådgivende tjenester for våre kunder. Dette arbeidet skal vi fortsette å ha fokus på, og utvikle nye gode løsninger for våre kunder og samfunnet. EFLA er velsignet med gode kollegaer, og har over tid hatt gleden av å jobbe med pionérer innen miljøsaker. Alle som har bidratt i denne jobben fortjener vår takk,» sier Guðmundur Þorbjörnsson, administrerende direktør i EFLA.

Miljøledelse i eget selskap

Viktigheten av miljøledelse i EFLA er stor. Om det er i rådgivende tjenester, generelle rutiner på vårt eget bygg og laboratorier, eller i utvelgelse av leverandører, er det et viktig fokus. Da EFLA flyttet inn i nye lokaler i slutten av 2018, var det krav om at bygget skulle være BREEAM miljøsertifisert; miljøvennlig byggematerialet, lydreduksjon, innendørs kvalitet, sorteringsstasjoner for søppel og gode løsninger for ansatte som velger en aktiv arbeidsvei. En stor innsats blir lagt ned for å minske EFLA sitt karbon fotavtrykk. Og EFLA sitt engasjement i Matarspor (mat fotavtrykk), som viser forskjellige karbonavtrykk i mat, har høstet mye oppmerksomhet.

Rådgivning må ta hensyn til miljøløsninger

En del av det EFLA tilbyr av tjenester inkluderer å kalkulere karbon fotavtrykket til kundene i forskjellige prosjekter, alt fra emballasje til bygninger og organisasjoner. Andre rådgivende tjenester til kunder kan være knyttet opp mot å redusere avfallsgenerering og bruke det på en positiv måte. Et eksempel på dette er den innovative løsningen hos Mývatn som innebærer at kloakk blir brukt til gjenvinning av land.

The Kuðungur er en nydelig skulptur.

Årets skulptur ble laget av Fischer kunstner team, som består av søsknene Lilja Birgisdóttir, Ingibjörg Birgisdóttir og Jón Þórir Birgisson. Skulpturen er mer enn bare enn pyntegjenstand. Hvis du setter en smarttelefon inni den, vil skjellet fungere som en høyttaler og forsterke lyden. Skulpturens design spiller på natur så vel som teknologi.

EFLA hlýtur Kuðunginn 2019

EFLA setter stor pris på den anerkjennelsen det er å få Kuðungur prisen, miljøprisen, fra miljø- og naturministeren.