Nyheter

Nonnekloppen gang- og sykkelbru offisielt åpnet i Bergen

Bru, samferdsel, Bergen, nonnekloppen, stålkassebru

14.12.2018

  • Bergen bro
    Nonnekloppen, stålkassebrua i Bergen.

Fredag 14. desember ble en ny gang- og sykkelbru på Nygårdstangen i Bergen offisielt åpnet. Brua har fått navnet Nonnekloppen etter en navnekonkurranse tidligere i år, hvor nesten 600 forslag ble sent inn.

72 meter lang stålkassebru

EFLA har i samarbeid med Studio Granda arkitekter prosjektert brua, som er en 6 meter bred og 72 meter lang stålkassebru. Den har varierende kassehøyde, som føres i et 60 meter langt hovedspenn over vågen ved Bergen Hovedbrannstasjon ved Store Lungegårdsvann.

Brua har en tverrsnitthøyde på kun 89 cm

Det 6 meter lange, delvis skjulte endespennet, er forankret ned til pelefundamenter i hver ende for å bære det meget slanke hovedspennet, som har en tverrsnitthøyde i midtspenn på kun 89 cm. På nordsiden av vågen treffer brua kaikanten til en felles plass foran ADO Arena og Amalie Skram Videregående skole.

En del av Miljøløftet

EFLA har hatt flere roller i prosjektet, blant annet planlegging og prosjektering av en gang- og sykkelvei, geoteknisk prosjektering av ca 55.000 m3 utfyllinger i sjø, samt valg av brualternativ. I tillegg har fagområdet som belysning og vann og avløp inngått. 

Prosjektet er en del av Miljøløftet som er et samarbeid mellom staten, fylket og Bergen kommune rundt utbygging av bl.a. bybanen, sykkelveier og miljøgater. Hovedfokus er på forbedring av fremkommelighet og redusering av klimagassutslipp. Oppdragsgiver er Statens vegvesen Region vest.

Byråd for byutvikling i rødt

Byråd for byutvikling i Bergen,  Anna Elisa Tryti, var godt fornøyd med fargevalget av den knall røde brua. I sin åpningstale på fredag sa hun at brua er rød, lekker og smekker, skriver Bergens Tidene.  

Bergen bru

Bergen bru

Bergen bridge

Bergen bridge

Bergen bridge