Nyheter

Vinner av DARC Awards 2018

Lighting, awards, prisbelønte, lysdesign, Dark Awards

6.12.2018

  • The Lava tunnel
    The Lava tunnel
I konkurranse med over 40 lysprosjekt i kategorien Space, vant EFLA torsdag kveld Darc Awards med Lava tunnelen Raufarhólshellir. Awarden er en av de mest prestisjefylte innenfor lysdesign. – Å vinne denne prisen er helt fantastisk, sier senior lysdesigner Ágúst Gunnlaugsson på telefon fra London. Spesielt med tanke på at dette er en peer to peer awards. Det er veldig gøy at så mange lysdesignere stemmer frem Lava tunnelen.

For fjerde år ble en av de mest prestisjefylte prisene avholdt på ARC Magazine i London. DARC Awards er en peer to peer award hvor lysdesignerne stemmer på sine favoritter. Over 1400 lysdesignbyrå med sine lysdesignere har blitt invitert til å stemme på sitt favorittprosjekt. For andre gang, sist i 2016, vant EFLA pris for beste landskapsbelysning. I år med Lava Tunnelen Raufarhólshellir, i 2016 med Istunnelen Langjökull.

Priser innenfor 6 kategorier

Det deles ut priser innenfor 6 kategorier, structures, places, space, art, event, kit og selveste DARC AWARD - det beste av det beste. Innenfor disse kategoriene er det delt inn i lav- og høybudsjett prosjekter. Konkurransen er tøff med prosjekter fra hele verden. Se alle de nominerte her.

Lysdesignernes "Grammy"

I kategorien Space - landskapsbelysning, hvor EFLA var nominert, var over 40 prosjektet fra hele verden på shortlisten. På telefon fra London forteller senior lysdesigner i EFLA, Ágúst Gunnlaugsson at han er målløs. - Denne prisen står svært høyt. Her er svært mange flotte prosjekter representert og dette er rett og slett veldig stort. Spesielt med tanke på at dette er stemt frem av andre lysdesignere, ikke kun en jury. DARC Award er lysdesignernes "Grammy", så vi er svært stolte, sier Ágúst.

Lava Tunnelen Raufarhólshellir - Utfordrende miljø

Raufarhólshellir, en av de mest kjente lavagrottene på Island. I dag er disse grottene blant annet prisbelønnet med Winner of the Icelandic Lighting Award, best outdoor lighting design category, 2017. EFLA har bidratt med prosjektering og design. Lava Tunnelen var også nominert til Nordisk Lyspris tidligere i høst. 

Grottene, som er et resultat av et massivt vulkanutbrudd for 5000 år siden, har blitt et av Islands mest besøkte turistattraksjon. En tur der vil gi deg en unik mulighet til å se hva kombinasjonen av sterke naturkrefter og lysdesign kan gjøre. Teamet fokuserte blant annet på å få kontrasten mellom lys og skygger til å intensivere de naturlige fargene i tunnelen. Det var et svært utfordrende miljø å jobbe i med tanke på lys og utstyr.

To prisbelønte miljø slo seg sammen 

I november i år slo EFLA seg sammen med KSLD lighting design. Denne fusjonen har åpnet nye spennende muligheter for lysdesignteamene både i Norge, Island og i Scottland.
Begge team har flere prisbelønte prosjekter verden over , og denne prisen er en flott avslutning på et spennende år. - Dette legger et fint grunnlag for 2019 og nye spennende, forhåpentligvis prisbelønte, prosjekter i 2019, avslutter Gunnlaugsson fra London.