Nyheter

Flytoget

22.7.2014

På oppdrag for eiendomsselskapet Reitir utførte konsulentselskapet Ráðgjöf og verkefnastjórnun, en forstudie av idéen om å knytte Keflavik internasjonale flyplass til Reykjavik med et flytog.

Resultatet av studien ble presentert i en rapport i oktober 2013.

Konklusjonen var positiv og på bakgrunn av den bestemte Isavia, Reitir, Reykjavik kommune, kommuneforbundet på Suðurnes, Keflavik flyplass utviklingsselskap samt EFLA, Ístak, Landsbankinn og Deloitte å legge til arbeid og finansiering til videre undersøkelser av prosjektets lønnsomhet. Ráðgjöf og verkefnastjórnun ble engasjert til å lede prosjektet på vegna av gruppen.

Målet med prosjektet er å undersøke lønnsomhet og realiseringsmuligheter med en analyse av etablerings- og driftskostnad samt mulige inntekter. I tillegg fikk de i oppdrag å vurdere ulike alternativer mht. teknologi og utførelse samt å presentere forslag til dette. Videre skal prosjektets innvirkning på samfunnet analyseres og vurderes. På basis av resultatene vil det bli utarbeidet forslag om prosjektets utvikling og videre fremdrift.

Rapporten finnes her på prosjektets infomasjonsside.