Nyheter

EFLA er med på å støtte den islandske nasjonalgaven til det norske folk

23.3.2017

  • Norska Þjóðargjöfin
    Þjóðargjöfin, 500 eintök af Íslendingasögunum var afhent við hátíðlega athöfn í Noregi.

I forbindelse med den islandske presidenten Guðni Th. Jóhannessons offisielle besøk i Norge nå i mars, er EFLA med på å gi det norske folk en gave for det norske kongeparets åttiårsdag. 


Gaven er 500 eksemplarer av den nye og flotte samlede utgaven av islendingesagaer og tåtter på norsk. Det er første gang alle disse sagaene er oversatt til norsk, og utgivelsen har fått samstemmig ros. Prosjektet er gjennomført av Norges fremste forskere og oversettere under ledelse av redaktørene Jon Gunnar Jørgensen, professor ved Universitetet i Oslo, og Jan Ragnar Hagland, professor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim. 

Nasjonalgaven skal distribueres til norske biblioteker slik at allmennheten overalt i landet blir sikret lett tilgang til denne sagaskatten som blir ansett for å være Nordens fremste bidrag til verdenslitteraturen.

Det er en stor ære for EFLA å få være med på å gi denne gaven. I de siste årene har EFLA etablert seg i Norge gjennom datterselskapet EFLA AS i Oslo med 24 ansatte. EFLA AS har en ledende stilling i Norden når det gjelder rådgivning for energidistribusjonsanlegg, og selskapet er i tillegg i ferd med å utvide virksomheten innen andre områder, som f.eks. samferdsel. EFLAS største kunder i Norge er de offentlige selskapene Statnett og Statens vegvesen.

Norska-Thjodargjofin-2