Nyheter

Byggseksjonens prosjekter i Norge

18.6.2012

EFLA har oppnådd avtaler om mange prosjekter i Norge, prosjekter som utføres av de fleste avdelingene i selskapet. EFLAs Seksjon for bygg og anlegg har flere prosjekter i Norge.

EFLAs seksjon for bygg, og Wiberg arkitektkontor i Bergen har inngått en avtale om design av en omtrent 10,000 m2 stor barnehage og førskole i Bergen. EFLA fikk oppdraget etter at en kvalifikasjons- og priskonkurranse ble avholdt hvor 13 tilbud ble innlevert. Designarbeidet ble påbegynt i februar og det er forventet at detalj design for anbud vil bli ferdig til våren og at bygget vil stå ferdig sommeren 2015.

Arbeidet med avtale om en avfallssorteringsstasjon i Stavanger er underveis. EFLAs avdeling for VVS og Elektriske anlegg inngår som en del av design teamet og vil stå for både de foreløpige skissene og detalj utformingen. Prosjektet er utført gjennom EFLAs miljøseksjon som har arbeidet med flere prosjekter i Norge, først og fremst i forbindelse med samferdsel og planlegging i Stavanger området.

EFLAs avdeling for akustikk og støykontroll arbeider med samferdselsprosjekter i Voss i Norge. Prosjektet utføres i samarbeid med flere av EFLAs avdelinger. Prosjektet fokuserer på beregning av trafikkstøy og design av skjermingstiltak i nærheten av og i boliger hvor det foreligger planer om flytting av vei nærmere eksisterende bygninger på grunn av tunnelbygging. EFLA arbeider også med tilsvarende prosjekter gjennom rammeavtaler med Statens Vegvesen. Disse inkluderer prosjekter som avdelingen for akustikk og støykontroll og vedlikeholdsavdelingen arbeider med i Stavanger og er tilknyttet prosjekter som EFLAs seksjoner for miljø og bygninger har arbeidet med de siste månedene.