Bygg

Parlamentarisk kontorbygg

bygg, byggdesign, byggingeniør, ingeniør, rådgivning

Prosjektet innebærer utforming av et nytt parlamentarisk kontorbygg, som skal stå på samme torg som parlamentsbygningen. Det nye bygget vil samle alle aktivitetene fra Altinget. EFLA er blant annet ansvarlig for all ingeniørdesign i prosjektet. 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsgiver
Altinget

Periode
2017 - 2023

Område
Reykjavik

Kontakter

Mer om prosjektet

I 2016 ble det arrangert en arkitektkonkurranse i forbindelse med utformingen av et nytt kontorbygg for Altinget. Studio Granda gikk seirende ut av konkurransen. I samarbeid med oppdragsgiver ble man enige om utforming og ingeniørdesign, som da EFLA er ansvarlig for.

Bygningen blir over 6000 kvadratmeter og vil ligge rett ovenfor rådhuset i Reykjavik, på samme torg som Altinget ligger i dag. Det nye bygget vil være koblet sammen med nærstående bygninger med en passasje bygget over bakken.
Den vil inneholde både tradisjonelle kontorlokaler, møterom, mindre arbeidsrom, konferanserom, møterom for parlamentarisk komitéarbeid, samt spiserom og kjøkken. Det vil være fem etasjer, inkludert en garasje tilknyttet den eksisterende garasjen til Altinget.

EFLA vil være ansvarlig for all ingeniørkonsulentvirksomhet og jobbe tett med arkitektene. Prosjektet vil bli utformet i henhold til BIM-metodikken. Bygningen vil også bli sertifisert i henhold til BREEAM Eco Certification System. 

Det ble også utført en analyse for å sjekke bygningens miljøbelastning over dens levetid, samt beregne levertidskostnadene. 

Miljø

Det legges vekt på miljøvennlige løsninger i design og implementering. Livssyklusanalyser av bygningen er gjort med hensyn til kostnader og miljøpåvirkning.
Bygningen vil bli sertifisert i henhold til BREEAM Eco Certification System.

EFLA`s rolle i prosjektet:

EFLA vil være ansvarlig for all ingeniørkonsulentvirksomhet og jobbe tett med arkitektene.