Nyheter

Høyeste karakter i evaluering

30.4.2013

EFLA får høyeste karakter i evaluering hos Statens vegvesen.

EFLA rådgivende ingeniører har nå signert den sjette rammeavtalen med Statens vegvesen. EFLA har da laget rammeavtale med Statens vegvesen på fire av de fem regionene som finnes i Norge, i varierte samferdselsprosjekter. I en ny rammeavtale på region midt får EFLA fremragende uttalelse i evalueringen og den høyeste karakteren av tilbydere som var mange av de største ingeniør-firmaene i Norge. EFLA arbeider allerede i prosjekter i region midt, bl.a. design av to broer som ligger like nord for Trondheim, den ene er 90 meter lang og den andre er 40 meter lang.

EFLA har i de siste åra vært på oppdrag i ulike prosjekter for Vegvesenet over hele landet og ervervet tillit blant oppdragsgivere. Statens vegvesen er blitt en av EFLAs største kunder. „Vi har lagt stor vekt på å skape oss en sterk posisjon i samferdselsprosjekter i Norge, derfor er det en viktig etappe for oss å få så god uttalelse hos en nøkkelkunde. Dette motiverer oss enda mer til å stå på" sier Gudmundur Þorbjörnsson adm. direktør EFLA rådgivende ingeniører.

EFLAs nye og varierte prosjekter i Norge.


I de siste tida har det vært kraftig økning med prosjekter i Norge. EFLA AS er EFLAs datterselskap i Oslo med 11 ansatte. EFLA AS har ervervet spesielt i rådgivning ang. høyspenningslinjer. En av EFLAs viktigste kunde i Norge er Statnett. EFLAs andre norske prosjekter (innen varierte ingeniør- og tekniske fagområder) er hovedsaklig arbeidet på Island.

„Så langt i år har EFLA fått 20 nye prosjekter fra Norge som er arbeidet på Island, for sammenligning 20 prosjekter for hele året 2012. Prosjektene er veldig varierte hvor 40 spesialister fra alle markedsområder EFLA på Island er involvert. Blant nye prosjekter er risiko- og sårbarhetsanalyse vedr. forlengelse av Operatunnelen i Oslo. Operatunnelen er en av de lengste og mest trafikerte vegtunnel i Oslo, 6km med 90.000 ÅDT.

Tidlig i år grunnla EFLA selskapet Prosjektil-EFLA i Stavanger med ingeniørfirmaet Prosjektil og det nye firmaet har allerede 6 ansatte. Prosjektil-EFLA vil fokusere på prosjekter for kommuner og offentlig inst. i Rogaland-området. I tillegg er 4, som er ansatt hos EFLA, på plass i Stavanger og samarbeider med Advance Control med programmering på programvare for oljefelt men tjenesten rundt oljeindustrien økte kraftig året 2012.