Nyheter

EFLAs samferdsels-prosjekter i Norge

19.10.2012

EFLA Rådgivende Ingeniører undertegnet nylig sin fjerde rammeavtale med Statens Vegvesen. Avtalen omfatter et vidt spekter av prosjekter innen design av samferdselsinfrastruktur i Norge.

Statens Vegvesen opererer i fem hovedregioner, Region øst, Region sør, Region vest, Region midt og Region nord. EFLA har signert rammeavtale med Statens Vegvesen i fire av regionene. En rammeavtale i Region øst, som inkluderer Oslo, ble nylig inngått. Prosjektene er varierte og fra EFLA på Island deltar eksperter innen mange ulike felt. Disse er bl.a. eksperter i veidesign, brodesign, tunneldesign, elektriske anlegg og styringer, trafikkteknologi, miljøspørsmål, avrenningsdesign, akustikk og støykontroll, geoteknikk og vedlikehold.

I de senere år har EFLA fått en sterk posisjon i det norske markedet og utfører ingeniørtjenester i en rekke prosjekter landet rundt. EFLAs omsetning i samferdselsprosjekter i Norge har blitt fordoblet fra forrige år og EFLAs årlige omsetning i norske prosjekter er nå i nærheten av én mrd ISK. I gjennomsnitt arbeider til en hver tid 40 eksperter fra EFLA med norske prosjekter, noe som gjør Norge til det største markedet utenfor Island.

Prosjektene inkluderer: Vei design, brodesign, tunneldesign, systemdesign og vedlikehold i tunneler, gang- og sykkelbaner, design av kollektivfelt, trafikkdesign, design av avløpssystemer, støy analyser og støyforplantningsanalyser og støyreduserende tiltak, sikkerhetsutredning av veianlegg og byggeledelse.

Eksempler på prosjekter:

Region vest: EFLA designer alle drenerings- og avløpssystemer, sedimentbassenger samt har prosjektledelse for Solasplitten veiprosjekt i Stavanger.

Region nord: Langsundforbindelsen nord for Tromsø; En 3 km lang fast veiforbindelse med undersjøisk tunnel mellom Ringvassøya og Reinøya er fullt ut designet av EFLA i tillegg til sikkerhetssystemene for tunnelen. Hamnøy tunnelen i Lofoten er i startgropa og EFLA designer alle elektriske systemer for tunnelen.

Region midt: Keiserås-Olsøy prosjektet rett nord for Trondheim, inkludert helhetlig design av en 13 km lang vei med drenering, støyskjerming, landslagsutforming og design av to broanlegg i traséen.

Region øst: Lillestrøm-Skedsmokorset; design av kollektivfelt, gangbaner og undergang for fotgjengere og syklister, støyskjerming og avrenningssystemer.