Nyheter

Flomvern for Kvosin, Reykjavik

26.4.2013

EFLA, i samarbeid med Landslag ehf, fikk stipend fra Viðlagatryggingu Íslands for prosjektet Flomvern for Kvosin, Reykjavik. Reykjavik kommune støtter prosjektet i tillegg. 

Målet med prosjektet er å fremføre noen forslag om gjennomføring av forebyggende tiltak mot flom og vurdere fordeler og ulemper sammen med å vurdere kostnader. Forslagene tar til etterretning nåværende bebyggelse og kommunens planer om fremtidige bygninger. Det er i tillegg et ledene lys i prosjektet å forstyrre minst mulig hverdagens aktiviteter i et veldig viktig område i Reykjavik sentrum.

Dette område er kjent for flomfare.

Det blir sett etter erfaringer utenfor Island av lign. anlegg men det er kjent at over hele verden er det behov for å bygge og vedlikeholde anlegg i forbindelse med flom fra elver og hav.

Det handler ikke om flom som skjer plutselig men at det blir altid noen forvarsel som gir mulighet for reaksjon. Derfor kan man si at poenget med vernetiltak er ikke å beskytte liv heller beskytter verdier, i noen tilfeller store kulturverdier dersom på området finnes flere viktige og bemerkelsesverdige bygninger.