Nyheter

EFLAs økende travelhet i oljebransen

21.12.2012

I de siste har EFLA rådgivningstjeneste økt ganske raskt innen den norske oljebransjen. EFLAs inntekter knyttet oljebransjen er 200 millioner ISK per år eller 17% av forventet total inntekter av norske prosjekter hos EFLA. EFLA har vært involvert i prosjekter på 6 oljeplattformer fordelt langs Norges kyster.

EFLAs eksperter arbeider i Reykjavik, Stavanger og på selve plattformene i samarbeid med det norske selskapet Advanced Control. Blant EFLAs mange kunder i Norge er Aker Solutions som er en stor tjenesteleverandør med 20 tusen ansatte.

Inntil i dag har EFLA vært involvert i fire ulike prosjekter på oljeplattformer i Norge.
EFLA har påtatt seg programmering og oppstart på operativsystem som behandler og overvåker tilstanden til „mud (boreslammet)“ som er pumpet ned med boren og seperasjon system som tar imot materialet når det kommer opp igjen. Tilstanden til materialet er stadig observert, både av systemet og plattformens geologer. „Mud (boreslammet)“ har en viktig rolle i boreprosessen, f.eks. å kjøle ned boret, gir informasjon om materiallkombinasjonene i strataene som er boret igjennom og beholder trykket på hullet for at den ikke faller sammen.

Et annet prosjekt er programmering og oppstart på plattformens nødavstengingssystem. Systemet leser bl.a. status på alle brann- og gassdetektorer på plattformen og griper inn i hvis krise oppstår for å sikre sikkerheten på plattformen. Intervensjonene kan bl.a. bli å isolere enkelte områder eller å slå av alt elektrisitet på plattformen.

Tredje prosjektet er programmering av en simulator som simulerer Brageplattformens boreutstyr. Representanter fra Statoil i Norge, som eier og driver Brageplattformen, har erklært sin fornøyelse med de prosjekter som EFLA og Aker Solutions har samarbeidet med. Nylig ble simulatoren igjennom revisjoner og testing hos brukeren og besto det hele uten noen merknader.


I tillegg har EFLA ankommet mindre tjenesteprosjekter ved ulike styresystemer på oljeplattformer.