Nyheter

EFLA signerer Nordic Built Charter (nordisk pakt)

3.10.2012

Den 8. august signerte 20 direktører fra den nordiske byggeindustrien, en nordisk pakt «the Nordic Built Charter» og viste dermed sin vilje til endringer. 

Ved å signere forpliktet de å følge ti prinsipper i deres arbeid og forretninger og å ta de nødvendige skritt i utviklingen av konkurransedyktige løsninger for bærekraftig bygging.

I tråd med EFLAs policy, å være ledende innen diskusjonen om økonomiske valgmuligheter, er EFLA det første ingeniørfirmaet på Island til å signere pakten.

Helga Jóhanna Bjarnadóttir deltok, på vegne av EFLA, i forarbeidet til pakten sammen med 60 andre ledere innen den nordiske byggeindustrien. Den 13. september ble det avholdt et møte i Reykjavik hvor parter i byggeindustrien var invitert til å signere pakten og delta i prosjektet.

Målet for prosjektet er å forene byggeindustrien og utnytte samlet styrke til å levere bærekraftige løsninger som kreves i den nordiske regionen og verden for øvrig. EFLA har allerede, sammen med andre ledende selskap, tatt det første skrittet og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Prinsippene for The Nordic Built har vært implementert i EFLAs arbeid i en årrekke. EFLAs miljøpolicy fastslår at ansatte er oppfordret til å tenke i retning av økologisk design, promotere bedre utnytting av ressurser, mindre sløsing av råmateriale og økt gjenbruk og resirkulering. Dette er synlig i de følgende prosjektene som EFLA har vært involvert i de senere år:

  • Bærekraftig tilnærming til design av nytt universitetssykehus i Reykjavík.
  • Sykkelplan for Kópavogur kommune for å øke sykling som transportmulighet for å gjøre sykling til en effektiv og trygg transportmåte.

  • Utvikling av høyspentoverføringslinjer hvor ressursutnyttelse, visuelle effekter, akustisk virkning og effekter av magnetfelt er tatt i betraktning.

  • Minske støvutslipp i aluminiumsindustrien for å redusere forurensing.

  • Beregning av bygningers livssykluskostnader.

  • Bærekraftige løsninger for dreneringssystem, f.eks. i Urriðaholt området.

  • Livssyklusvurderinger og beregninger av karbonspor for vannkraft i kraftverket i Fljótsdalur.

EFLA er stolt av å være involvert i utviklingen av pakten og av å være det første ingeniørselskapet til å undertegne det. På denne måten ønsker vi å være proaktiv i å tenke bærekraftig for fremtiden.

Pakten finnes på Nordic Built Charter og videre informasjon om Nordic Built finnes her.