Nyheter

EFLA og EcoOnline undertegner en samarbeidsavtale

29.6.2012

Korrekt håndtering av kjemikalier er viktig for alle firmaer og organisasjoner. I følge islandsk lov, REACH lovverket, er det obligatorisk å ha Material Safety Data Sheets (MSDS) på islandsk for alle farlige kjemikalier i bruk i firmaet, tilgjengelige for alle ansatte som bruker de. 

Lovverket krever også at det utarbeides en egen kjemisk risikovurdering når det arbeides med disse kjemikaliene, som en del av den generelle risikovurderingen som utføres for et hvert prosjekt.

I de senere år har det vist seg å være vanskelig for økonomien å holde tritt med de kjemiske sidene av forretningen. Mye tid har gått til å sikre at alle MSDS er oppdatert og tilgjengelige. Det har også vist seg å være vanskelig for ansatte å utføre de påkrevde risikovurderingene.

EcoOnline er programvareløsning for styring av kjemikalia i tillegg til å være en nettbasert database som holder oversikt over alle tilgjengelige sikkerhets MSDS. EcoOnline hjelper også ved å forenkle den kjemiske risikovurderingen påkrevd av REACH. Over 3000 nordiske firmaer bruker nå EcoOnline f.eks. Würth, ORKLA, Shell og IKEA, noe som betyr at databasen allerede inneholder mye informasjon om farlige kjemikalier og er i stadig vekst.

Den 15. mai var EFLA Rådgivende Ingeniører vert for en presentasjon av kjemikaliestyring og de gjeldende krav jfr. REACH. Presentasjonen var titulert "Hvordan håndterer vi kjemiske problem?" Firmaene som deltok var de som allerede har implementert miljøstyring, offentlige organer og leverandører av kjemikalier. Samme dag undertegnet EFLA og EcoOnline en samarbeidsavtale for konsulenttjenester seg i mellom.

En gratis prøveutgave av EcoOnline er å finne på www.ecoonline.noFor mer informasjon om EFLAs rådgiving omkring kjemistyring og EcoOnline vennligst ta kontakt:

Helga J. Bjarnadottir
Direktør for seksjon for miljø
helga.j.bjarnadottir@efla.is