Nyheter

EFLA og Alvogens high tech senter

15.10.2013

Nylig bestemte Reykjavik kommunestyre å tildele Islands Universitet en tomt ved Sæmundargata 15-19 for Vitenskapspark. Det internationale medisinfirmaet Alvogen har planer om å bygge 11.000 m2 bygning, High Tech senter, som blir drevet som en del av Universitets vitenskapspark.

EFLA rådgivende ingeniører har deltatt i prosjektet på flere måter, for eks. miljøevaluering, el-, brann og sikkerhetsdesign, strukturell- og lyddesign. EFLAs Prosjektledelsesavdeling tar hand om rådgivning, prosjektbestyrelse samt utfører tids- og kostnadsplaner.

Hele designet ang. ledninger er Lagnatæknis ansvar. Byggarkitekter er PK-Arkitektar. Flere spesialister fra Alvogen bidrar i prosjektet med sin kunnskap om den spesiale virksomhet som foregår der.

Alvogen har planer om å starte byggefasen i slutten av året 2013 og at byggeperioden tar ca to år. I Alvogen High Tech senter er planer om å utvikle og produsere synonym medisin i bioteknikk som allerede finnes på markedet og markedsføre dem når deres patent utløper. I bygningen blir også hovedkontoren til Alvogen.